Földrengés Oszakában – legkevesebb három halott

6,1-es erősségű földrengés sújtotta Japán második legnagyobb városát hétfőn reggel. Egy iskoláslány akkor halt meg, amikor épp az iskola felé igyekezett Oszakában.

A katasztrófavédelem szerint hárman haltak meg és több mint 150-en megsebesültek a japán nagyvárosban, ahol jövőre a G20 csúcstalálkozót tartják.

Oszaka nagyon jelentős ipari központ: a futószalagokat leállították, nehogy balesetet okozzanak. A vasúti közlekedés folyamatosan működik. A katasztrófavédelem óramű pontossággal tette a dolgát, mert Japánban hozzá vannak szokva a nagy természeti katasztrófákhoz. Most az volt szokatlan, hogy semmiféle előrejelzés sem volt. Senki sem számított erőteljes földrengésre Oszakában, pedig Japán rajta van azon “a tűzkörön”, amely a Csendes-óceán alatt húzódik.

Tokióban a húszas években hatalmas földrengés pusztított. Miután a főváros lakosságának nagy része faházban lakott, ezért az áldozatok száma hihetetlenül nagy volt. A nagy földrengést ugyanis tűzvész követte, mely nagyon sok ember halálát okozta. Ezt követően Japánban elrendelték, hogy az épületeknek földrengésbiztosnak kell lenniük. Ennek ellenére Kobéban, Japán negyedik legnagyobb városában komoly pusztítást okozott a földrengés. Ezután még jobban szigorítottak az intézkedéseken, és ennek eredményeképp Oszaka városa viszonylag kis áldozattal megúszta a 6,1-es erősségű földrengést, amely hétfőn reggel ébresztette a polgárokat Japán második legnagyobb városában.

(Visited 1 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez