Egy hét után sem találják a fiatal focistákat Thaiföldön

Korán jött a monszun Thaiföld északi részén, ahol barlangtúrára indult egy kölyökcsapat múlt szombaton. 25 éves edzőjük vezetésével vágtak neki a barlangtúrának egy olyan területen, amelyről azt hitték, hogy jól ismerik. Azóta nem látta őket senki.

A parkőr jelezte, hogy a fiatal focisták kerékpárjai továbbra is ott állnak összeláncolva a barlang  bejáratánál.

Mi történhetett? Senki sem tudja, mert a barlangrendszerben nincs térerő. A 11-16 éves fiúk gyakran túráztak errefelé, de nem a monszun idején. Akkor ugyanis a hatalmas esőzés és a pára nagyon megnehezíti a mozgást és a tájékozódást. Valószínűleg valahol eltévedtek és képtelenek visszatalálni a bejárathoz. Hét napja csakis a magukkal vitt vízre és élelmiszerre vannak utalva. Ez különösen a víz esetében életveszélyes lehet.

A szülők és a mentőalakulatok kétségbeesetten keresik a fiúkat a barlangrendszerben, amely a monszun idején szinte járhatatlanná válik. Ezen a vidéken általában júliusban kezdődik a monszun-időszak. Most egy kicsit korábban jött, és lehet, hogy ennek végzetes következménye lett, mert még mindig nem találják azt a 12 tagú fiatal csapatot, mely múlt szombaton indult hétvégi barlangtúrára Thaiföld északi részén.

Fotó: AP

(Visited 1 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez