Ezek a veszélyek leselkednek Délkelet-Ázsiában az utazóra

Kaotikus közlekedés, rossz műszaki állapotú járművek, zsúfoltság. Kiss Róbert Richard turisztikai szakújságíró a délkelet-ázsiai országok közlekedésbiztonságáról beszélt az M1 adásában.

A közelmúltban több magyar halt meg közlekedési balesetben Thaiföldön: legutóbb január 30-án, motorbalesetben veszítette életét két magyar turista, amikor motorjukkal egy út menti oszlopnak ütköztek. Kiss Róbert Richard turisztikai szakértő szerint nem csak Thaiföldön, de a többi, környező országban is elég kaotikus a közlekedés.Egy európai turistára nézve ugyanis fokozottan veszélyes helyzetek állhatnak elő a zsúfoltság, az eltérő közlekedésbiztonság, a járművek műszaki állapota és az európaitól teljesen szokatlan közlekedési kultúra miatt.

Az egzotikus országok útjain a kreativitás határtalan: gyakran utaznak jóval többen egy járművön, mint amennyien kényelmesen elférnének rajta és a személyszállítás mellett a teherszállítás is rendkívül változatos megoldásokat produkál. Ez azonban sokszor a biztonság rovására megy, gyakoriak a balesetek. A motorbérlésnél sem árt odafigyelni a járművek műszaki állapotára, hogy megelőzzük a kellemetlen meglepetéseket. Az útviszonyok gyorsan változnak, ezért fokozottan figyelni kell, még a kevésbé zsúfolt utakon is.

“Nagyon kell magunkra vigyázni. Csodálatos dolog üdülni, csodálatos azt a szabadságérzetet átérezni, ami ott azért minden magyart megfog, de azt tanácsolom minden oda utazónak, hogy rendkívül vigyázzon a közlekedéssel, akkor is, ha csak gyalog megy” – mondta Kiss Róbert Richard az M1 adásában.

Az utasbiztosítás megkötését pedig szintén ajánlatos még itthon beiktatni. Bármennyire is vigyázunk magunkra, sosem lehet tudni előre, hogy mi fog történni. Jó hír azonban, hogy a szakértő tapasztalatai szerint a társaságok gyorsan segítenek a külföldön bajba jutottaknak.

(Visited 1 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez