Erőszakhullám Nantes-ban, ahol a rendőrség lelőtt egy terroristagyanús férfit

A francia kikötővárosban lázongások kezdődtek azt követően, hogy a rohamrendőrség összecsapott a tüntetőkkel egy elsősorban muzulmánok által lakott városrészben.

Egy 22 éves fiatalember nem állt meg az autójával, amikor a rendőrök erre felszólították, sőt könnyebben megsebesített egy rendőrt. Erre kollégája fegyvert használt és megölte a fiatalembert.

A lázongó fiatalok ezután Molotov-koktélokkal támadtak a rendőrökre Nantes városában. Franciaországban hagyományosan meglehetősen rossz a muzulmán fiatalok és a rendőrség között a kapcsolat, melyet különösen elmérgesítettek az elmúlt évek iszlamista merényletei Párizsban, Nizzában és más francia városokban. Franciaországban él Európa legnagyobb muzulmán közössége, mely elsősorban az egykori francia gyarmatbirodalomból, Afrikából érkezett. Többségük beilleszkedése sikerült, de sok a munkanélküli, szakképzetlen fiatal, aki az utcákon cselleng és gyakran kisebb bűncselekményekből tartja fenn magát. Ellentétük a rendfenntartó erőkkel olykor gettólázadásokhoz vezet, mint most is Nantes-ban, ahol egy 22 éves fiatal halála után elszabadultak az indulatok és a muzulmán fiatalok közelharcot vívnak a rendőrséggel a francia kikötővárosban.

(Visited 1 times, 1 visits today)

1 hozzászólás ehhez a cikkhez

  1. Ha nem engedelmeskednek, LŐNI!

    Válasz

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez