Földrengés a turistaparadicsomban – videó

Legkevesebb 142 ember meghalt, amikor 7-es erősségű földrengés rázta meg Lombok szigetét Indonéziában. A halálos áldozatok száma minden bizonnyal emelkedni fog még – hangsúlyozta a katasztrófavédelem főnöke. Aki elmondta: több mint tízezer embert telepítettek ki a turistaparadicsomból.

Az áldozatok eddig kizárólag indonéz állampolgárok, de sok külföldi turista szerepel az eltűntek listáján Lombok szigetén illetve a környéken. A múlt héten ennél enyhébb földrengést észleltek a turistaparadicsomban, ahol a halottak száma akkor 16 volt.

A helyi lakosság nem mer visszamenni otthonába, mert gyilkos utórengésektől tart. A szakértők szerint megalapozott ez a félelem. Indonézia abban a csendes-óceáni árokban fekszik, melyet földrengésveszélyes övezetnek tartanak. Ennek ellenére igen népszerű turista célpont az egész világ számára. A helyi katasztrófavédelem igyekszik segíteni a külföldi turistákon, akik közül sokan úgy érzik: magukra hagyták őket. Az indonéz állam nem tud fenntartani olyan katasztrófavédelmi szolgálatot, mely a több száz szigeten hatékonyan fel tudna lépni a jelenlegihez hasonló katasztrófa esetében. Életemben nem féltem ennyire – nyilatkozta egy francia turista Lombok szigetén, ahol 7-es erősségű földrengés okozott hatalmas károkat vasárnap és ahol a hatóságok további gyilkos utórengésektől tartanak…

(Visited 1 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez