Ferenc pápa a családok világ találkozóján Írországban – videó

A mély katolikus hagyományokkal rendelkező Írországban tölti a hétvégét a pápa, aki a családok kilencedik világtalálkozóján vesz részt. A fejlett országokban egyre csökken az egyházi házasság aránya, és egyre több a válás, melyet az egyház nem ismer el.

Emiatt a családpolitika komoly vitatéma a katolikus egyházon belül. A pápa újító megoldásait ezen a téren a konzervatív püspökök nem támogatják.

Beárnyékolja ezen felül Ferenc pápa látogatást Írországban a pedofil papok ügye, amely ebben a mély katolikus hagyományokkal rendelkező országban is igen negatív visszhangot váltott ki. A pápa nemrég levélben fordult Isten népéhez, melyben elnézést kért az áldozatoktól. A pápai látogatásra meghívást kapott több ír származású amerikai érsek is, de többségük nem vesz részt a családok világtalálkozóján. Az ok: a pedofil papok ügye az Egyesült Államokban, ahol a legfelső egyházi vezetést is elérte a botrány. Egy 88 éves bíboros a pápa kívánságára kilépett a bíborosi kollégiumból, és a jövőben nem mond misét. Korábban New York, illetve Washington érseke volt a lemondott bíboros, aki a pedofil papok legfőbb védelmezője volt az Egyesült Államokban.

(Visited 1 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez