Tony Curtis-est Mátészalkán

Az augusztus végi Fényes napoknak egyik kiemelkedő, rendszeres programja az Magyar Hollywood Tanács estje. Adolf Zukornak, a Paramount Pictures alapítójának és Tony Curtisnek is van kötődése a városhoz. Idén a kétszer Golden Globe és egyszer Oscar-díjra jelölt Tony Curtisről szólt az est.

Cservenyák László, a Szatmári Múzeum igazgatója köszöntötte először a vendégeket. Megemlítette, hogy a színészről elnevezett kávézó a tervek szerint a jövő évi megemlékezésre már elkészül. Bokor Balázs, az MHT alapító elnöke elmondta, hogy ősszel az általuk szervezett filmes vetélkedő döntője lesz, melyben a mátészalkai fiatalok is részt vesznek.

Tony Curtisről Hubay Gergely filmzene-szakértő tartott eladást. 12 filmen keresztül mesélt a népszerű sztárról. Végigvette legfontosabb mozi- és tévés szerepeit. A szépszámú vendégsereg részleteket látott a többi közt a Bostoni fojtogatóból, a Megbilincseltekből és a Roger Moore-ral közösen forgatott Minden lében két kanálból.

Hubai Gergely
Később Matsik György, az Amerikai Magyar Napló tulajdonos főszerkesztője bejelentette, hogy jövőre alapítanak egy Tony Curtis-díjat, melyet minden évben a megemlékezésen adnak át.

DSCF1004

Az est végén elismerő oklevelet adott át mátészalkai Székely Máriának az ottani MHT rendezvények lebonyolításához nyújtott segítségéért.

Matsik György és Székely Mária

 

(Visited 1 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez