Macron elnök kedvenc írója lesz Franciaország új főkonzulja Los Angelesben

Felhördült az ellenzéki sajtó Franciaországban, amikor kiderült, hogy Los Angelesben a jövőben az az író képviseli majd az országot, aki dicshimnuszokat zengett Macron elnök választási kampányáról.

A most 51 éves Philippe Besson régi ismerőse a mai First Ladynek.  Brigitte Macron asszony a francia irodalom tanára volt – valaha leendő férjét is tanította a középiskolában. Amikor Emmanuel Macron harcba szállt az elnöki posztért Franciaországban, akkor Philippe Besson része lett a kampánycsapatnak.

Élményeit azután megírta egy regényben, melynek címe: Un personnage de roman, vagyis Egy regényhős. Emmanuel Macron szinte a semmiből indulva nyerte meg az elnökválasztást Marine Le Pen asszonnyal, a szélsőjobb jelöltjével szemben. Erről szól a regény, amely nem hallgatja el Emmanuel Macron erényeit. Az író aztán ott volt a La Rotonde étteremben is Párizsban, ahol a választási győzelmet ünnepelte a kampánycsapat.

Haveri alapon történt a kinevezés – írja az ellenzéki sajtó. Nem igaz – válaszolt sajtóértekezleten Macron elnök. Nézzék meg, hogy ki a miniszterelnök! A baloldalról indult Macron egy jobboldali politikust nevezett ki kormányfőnek. A francia elnök most nincs könnyű helyzetben, mert vezetnie kell az európai választási kampányt – nemcsak Franciaországban -, miközben a népszerűségét kikezdik az olyan kinevezések, mint a kedvenc írójának kiküldése Los Angelesbe a főkonzul posztjára, melyért a diplomaták is ölik egymást.

Fotó: Paris Match

(Visited 1 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez