Hova tűnt Kína leghíresebb színésznője?

Fan Bingbing még Will Smith társaságában lépett fel a filmfesztiválon Cannes-ban. Júniusban egy gyerekkórházban jótékonykodott Tibetben. Azóta viszont nem látta őt senki.

Pekingben pletykák keltek szárnyra a szép színésznőről, aki külföldön is reprezentálta hazáját. A belügy lapja állítólag közölte: a színésznőt letartóztatták. Ezt hivatalosan cáfolták. Nem adtak viszont magyarázatot arra, hogy hol van Kína leghíresebb színésznője?

A kínai állami bulvárlap, a Global Times érdekes cikket közölt ezzel kapcsolatban. Az úgynevezett jin-jang szerződésekről van szó. Ez azt jelenti, hogy két szerződést kötnek a színészek: egyet hivatalosan az adóhivatalnak, egy másikat meg saját maguknak. A kettő véletlenül sem egyezik meg. A lap természetesen mennydörög és elítéli a jing-jang szerződéseket. Állítólag Fan Bingbing is ilyet kötött. Hivatalosan csak 1,5 millió dollárt vallott be a legutóbbi filmjénél, miközben a másik, nemhivatalos szerződése 7,5 millió dollárról szólt! Erre csapott volna le az adóhivatal.

Kínában jól bevált fegyelmező eszköz az adóhivatal. A legmagasabb rangú vezetőket is el lehet tenni az útból, hiszen az adóbevallása senkinek sem stimmel: akinek dollárban is van jövedelme, az igyekszik eltitkolni azt. Lehet, hogy a szép színésznő is ezt a hibát követte el. De még valószínűbb, hogy valamilyen hatalmasság útját keresztezte és emiatt került börtönbe. Pekingben kétféle pletyka is kering: a szép színésznő nemet mondott egy befolyásos férfinak, aki így áll bosszút rajta. A másik verzió a féltékeny feleség. Egy asszony juttatta volna börtönbe vetélytársát.

Fotó: CNN

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez