Kitakarították – Újra fogadja a turistákat a világ egyik legszebb szigete

A nagyszabású takarítás még nem fejeződött be, de már tesztelhette néhány szerencsés ember a Boracay-t.

Hat hónappal ezelőtt rendelte el Rodrigo Duterte Fülöp-szigeteki elnök a világ egyik legszebb szigetének kikiáltott Boracay lezárását, mert területén a turizmus következtében tarthatatlanná vált a környezetszennyezés. Most egyelőre a belföldi turisták, de 10 nap múlva már a külföldiek is újra birtokba vehetik a helyet, újranyitották ugyanis Boracay-t. A látogatóknak azonban teljesen új szabályokkal és kínálattal kell megbarátkozniuk, hiszen a cél az, hogy többet ne fordulhasson elő olyan áldatlan állapot, mint ami miatt le kellett zárniuk a szigetet.

000000000boras

A szennyvízelvezetés megoldása jelentette az egyik legnagyobb kihívást. A szállodák, éttermek nagy része korábban ugyanis közvetlenül a tengerbe vezette a szennyvizet, ami a vízminőség rohamos romlásával és az élővilág pusztulásával járt együtt. Duterte szerint ezért kezdett a hely pöcegödörré válni. Ezt azonban mára sikerült felszámolni, a víz újra kristálytiszta és a strandokról is eltűnt a műanyaghulladék.

000000000000borac

A korábban többnyire illegálisan felállított bódékat – több, mint 200-at – elbontották, kitiltották az eldobható műanyagokat, az utcai masszőröket, árusokat és a látványos tűztánc show-t is hiába keresik majd a turisták. A nagyszabású környezetbarát fejlesztések még körülbelül másfél évig fognak tartani és 18.5 millió dollárba kerülnek majd. Ebbe beletartozik az utak fejlesztése is, ennek  75-80 százalékával a tervek szerint elkészülnek a hónap végéig.

(Visited 1 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez