Miss Earth Libanont megfosztották koronájától

Miért? Mert együtt fotózkodott Miss Earth Izraellel.

A két Miss közös fotója, melyen ráadásul mind a ketten a V-t, vagyis győzelem jelét mutatják, kicsapta a biztosítékot Libanonban. Miss Libanont megfosztották a koronájától és nem indulhat hazája színeiben a világ-szépségversenyen, melyet november elején a Fülöp-szigeteken rendeznek meg.

Miss Libanon azzal védekezett, hogy nem tudta, hogy a másik szépség Izraelt képviseli, mert  arabul szólt hozzá. Az idei Miss Izrael ugyanis palesztin. Bár ez a verzió a fotó láttán nem egészen életszerű.

israel-lebanon_2018-10-18_16-30-51

Netanjahu miniszterelnök palesztin szóvivője az eset miatt fajgyűlölettel és apartheiddel vádolta meg a szomszédos Libanont.

A két állam kapcsolata pocsék, mert a Hezbollah síita milícia, mely Libanon legnagyobb fegyveres ereje, rendszeresen rakétatámadásokat intéz Izrael ellen. A zsidó állam korábban több katonai intervenciót is végrehajtott, hogy visszavágjon a támadásokért. A Hezbollah Irán szövetségese, mely nem ismeri el a zsidó állam létezésének jogát sem.

“Én a béke híve vagyok!” – nyilatkozta Salwa Akar, akit megfosztottak koronájától, mert együtt fényképezkedett Miss Izraellel, aki idén történetesen egy palesztin lány. Tavaly egyébként a Miss Universe iraki résztvevőjének kellett elköltöznie a szüleivel együtt hazájából, miután közös fotón szerepelt Miss Izraellel.  

(Visited 1 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez