Szerelem, politika, házasságtörés – kitálal a volt elnök volt párja

Mindaz, amit végül is elmondhatok – Ce que je peux enfin vous dire – címmel megjelent Francois Hollande exelnök élettársának visszaemlékezése.

Ségolène Royal maga is fontos politikai szereplő Franciaországban: a szocialista kormányban környezetvédelmi miniszter volt. Aztán sikertelen elnökjelölt. Most azt fontolgatja: újra a baloldal közös elnökjelöltje lesz. Korábban nem sikerült be költöznie az Élysée-palotába.

Segolène Royal és Francois Hollande együtt jártak a híres politikai főiskolára és csaknem harminc évig együtt is éltek. Négy gyerekük született, de soha nem házasodtak össze, mert új együttélési modellt akartak megmutatni a franciáknak. Ez nem teljesen sikerült: 2007-ben a választási  kampány kellős közepén Segolène Royal megtudta, hogy párja, akivel együtt kampányol, megcsalja. Egy nála tíz évvel fiatalabb újságírónővel. “Kegyetlen árulásnak éreztem a házasságtörést!” – írja emlékirataiban az egykori miniszter asszony. 

A sors iróniája, hogy az utódom is így járt: Francois Hollande őt is lecserélte egy tíz évvel fiatalabb nőre – írja Segolène Royal. Francois Hollande egyelőre kitart Julie Gayet színésznő mellett, most vettek közösen egy vidéki birtokot. Csúnya korrupciós ügy is kapcsolódik a volt francia elnök mostani párjához. A fiatal színésznő produceri babérokra vágyott. Első filmjét egy olyan indiai cég támogatta, amely korábban érdekelt volt egy nagy francia-indiai fegyverüzletben. De ez már egy másik történet…

Fotó: Mme Figaro

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez