Körbeúszta az Egyesült Királyságot egy brit férfi

A sportolónak nem ez volt az első merész vállalkozása: korábban a Mount Everest magasságával megegyező távott mászott meg – kötélen.

Ross Edgley a Red Bull szponzoráltjaként megcsinálta azt, ami eddig senkinek sem sikerült: körbeúszta az Egyesült Királyságot. A 33 éves férfi napi átlagban 20 kilométert úszott, 157 napon keresztül. Ez idő alatt a lába nem érintett szárazföldet, mindössze az őt kísérő katamarán fedélzetére lépett, ahol az alvást, táplálkozást és a regenerálódást lebonyolította. Útja során medúzákkal és más tengeri állatokkal is szembe kellett néznie és a viszontagságos időjárás sem könnyítette meg az úszását.

Útját az interneten keresztül lehetett követni, élőben. Júniusban startolt Margate-ből, és ide is ért vissza vasárnap. Az utolsó kilométereken 300 úszó kísérte, ezzel ünnepelték a sikeres teljesítést. Edgley a 157 nap alatt 500 banánt evett meg és legalább félmillió kalóriát égetett el. Jelenleg ő tartja a világrekordot ebben a kategóriában (staged sea swim), így beírta a nevét a tengerátúszás történelmébe is.

(Visited 1 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez