Trump mégsem megy Davosba

Az Egyesült Államok elnöke korábban azt jelezte, hogy részt vesz a világgazdasági fórumon. Most arra hivatkozva, hogy részben leállt az amerikai állam az elnök és a kongresszus vitája miatt, lemondta a részvételét Davosban.

A svájci városkában találkozott volna Vang Csi-san kínai alelnökkel is. Ezzel lendületet adhattak volna az amerikai-kínai tárgyalásoknak. A hét elején amerikai küldöttség tárgyalt Pekingben, ahol eredményeket igen, de áttörést nem értek el.

90 napos tűzszünetet kötött az USA és Kína elnöke Buenos Airesben a G20 csúcstalálkozón. December elsején kezdődött meg a visszaszámlálás. A karácsonyi és az újévi ünnepek miatt csak most a hét elején volt az első tárgyalás a két nagyhatalom küldöttségei között Pekingben. Február elején tartják legnagyobb ünnepüket a kínaiak. A Holdújév idején éppúgy leáll az élet a Mennyei Birodalomban, mint karácsony és újév táján Európában és az Egyesült Államokban. Ezért Trump lemondása visszavetheti a tárgyalásokat az USA és Kína között.

Az amerikai elnök és a kongresszus vitája a Fal miatt vált drámaivá: Trump mindenképp meg akarja építeni a kerítést az USA és Mexikó határán. Az ellenzéki demokraták szerint vannak ennél fontosabb dolgok is Amerikában. A vita miatt az amerikai állam részlegesen leállt. Erre hivatkozva mondta le a részvételt a világgazdasági fórumon Davosban az Egyesült Államok elnöke.

(Visited 1 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez