Szétkapták a karácsonyi kokaingépet

A narkórepülőgépek és pilótáik élete bizony nem játék és mese! Veszélyes hivatás ez, ami karácsonykor is a botkormányhoz szólítja a törvénytelenül szerzett dollárezreknek ellenállni nem tudó pilótákat. Azonban, ha a gép kátyúba kerül, a szállítmánynak nyoma vész, a gépet pedig a helyiek pillanatok alatt darabokra szedik.

 

A bolíviai Cuatro Cañadasban felszállni próbáló paraguayi lasjtromszámú Cessna éppen erre a sorsa jutott. A repülőgép az ünnepek jócskán felfutó kokain-kereslet kielégítésére szánt szállítmánnyal próbálta elrúgni maga alól a zugfutópályát, azonban az esőtől felázott, futómarasztaló talajban tengelyközépig süllyedt a túlterhelt kisrepülőgép. Amikor a bolíviai rendőrség kábítószer-ellenes alakulatai a helyszínre érkeztek a Cessnából gyakorlatilag semmi sem maradt. Természetesen lába kelt az értékes szállítmánynak, a gépből kiszerelték annak motorját, eltűnt szinte a teljes elektronika, még az üléseknek és a gumiabroncsoknak nyoma veszett.

Cuatro Cañadas lakossága természetesen semmit sem látott és nem is hallott, így továbbra is titok fedi, hogy vajon ki és hova akarta szállítani a minden bizonnyal tekintélyes értéket képviselő szállítmányt. A Cessna kiszolgált sárkányát a Bolíviai Légierő Harmadik Légi Hadosztályának állomáshelyére szállítottak, a hatóságok pedig továbbra is vizsgálják, hogy ki próbált, hova és mennyi kokaint szállítani karácsonykor.

Fotó: Wikimedia Commons

Képünk illusztráció

 

(Visited 1 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez