Képrablás a Tretyakov galériában Moszkvában – videó

A rabló leakasztotta egy híres orosz festő tájképét, majd kisétált az állítólag szigorúan őrzött múzeumból. Hol voltak a biztonsági őrök? Jelen voltak, de épp egy kabátlopás ügyében nyomoztak.

Valószínűleg elterelő akcióról volt szó – írja a moszkvai sajtó. Szerencsére a biztonsági kamerák működtek és a képek segítségével elkapták a képrablót. Meglett a kép is, melynek semmi baja sem történt.

Arhip Kuindzsi krími tájképe a katalógus szerint 175 ezer eurót ér. Nemsokára egy sokkal értékesebb kép érkezését várják a Tretyakov galériába: Edvard Munchnak a Sikoly című világhírű alkotását állítják ki. Vajon hogy őrzik majd a Tretyakov galériában?
A moszkvai múzeum igazgatónője sebtében sajtókonferencián hívott össze, melyen letette a nagyesküt: a híres képet maximális őrséggel védik majd. Nemrég egy elmebeteg megrongált egy értékes képet a Tretyakov galériában. A biztonsági őrség akkor sem állt a helyzet magaslatán. A képrablásról készült videó az elmúlt időszak legnézettebb produkciója volt az interneten, mert ilyen egyszerűen még sehol a világon nem loptak el egy képet egy múzeumból – az őrség szeme láttára.

(Visited 1 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez