A Renault fizette bukott főnökének esküvőjét Trianonban

Carlos Ghosn, aki tavaly október óta előzetesben csücsül egy tokiói börtönben, két évvel korábban méregdrága esküvőt rendezett Versailles-ban. Az esküvőt 50 ezer euróra taksálták a Renault-nál, ahol 2016-ban ez még nem zavart senkit sem. Most viszont igen.

A Renault új vezetése a párizsi ügyészséghez fordult, mert erős a gyanú arra, hogy a nagy hatalmú elnök-vezérigazgató a céggel fizettette ki méregdrága esküvőjét, melyet a Nagy-Trianonban rendeztek meg. De hogy kerültek oda?

A Renault 2,3 millió euróval járult hozzá a Versailles-i kastély restaurálásához

A cég cserébe adókedvezményt kapott, valamint jogot arra, hogy reprezentatív rendezvényeket tarthasson a parkban álló Nagy-Trianon kastélyban. Kétségkívül ilyen volt Carlos Ghosn második házassága is. De miért a cég fizette ezt, és miért nem az elnök-vezérigazgató úr a saját zsebéből? Amikor a sajtó eziránt érdeklődött Franciaországban, akkor azt a választ kapta: nem a Renault fizette az 50 ezer eurós lagzit, hanem japán testvércége, a Nissan. Akkor mindenki beérte ezzel a válasszal, de a Renault új vezetése belenézett az üzleti könyvekbe, és rájött arra: a francia cég fizette az elnök-vezérigazgató úr pompás esküvőjét. Ez pedig Franciaországban törvénytelen. Japánban is, Carlos Ghosn ezért is üldögél ott előzetesben.

Közben az is kiderült: Carlos Ghosn Franciaországban nem fizetett adót! A Holland Antillákon volt bejelentve, ahol egy picit alacsonyabb az adókulcs. A közvélemény felháborodott. Ezért Macron elnök külön új “Ghosn törvényt” készít elő. Eszerint minden Franciaországban működő cég vezérkarának Franciaországban kell adóznia! Mindez Carlos Ghosnt már nem nagyon érinti, hiszen hosszas börtönbüntetésre számíthat régi sikerei színhelyén, Japánban.

(Visited 1 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez