Apja kínozta halálra a tízéves kislányt

“Apám durva és erőszakos! Az éjszaka kellős közepén kirángat az ágyamból. Üt-ver és néha még belém is rúg!” Ezt írta tavaly a 10 éves Mia Kurihara Csiba városában, Japánban.

Miután az iskolában panaszkodott, a gyermekvédelem elhelyezte egy otthonban. Csakhogy ott kevés volt a hely. Hazaküldték a tízéves kislányt, akit azután élettelenül találtak a fürdőszoba padlóján. Testén a verések és égetések nyomai. Az orvosok egyelőre nem tudták megállapítani a halál okát.

A felháborodás hatalmas Japánban 

Tavaly egy ötéves kislányt halálra éheztetett az édesanyja és annak élettársa. A kormány akkor megígérte, hogy fellép a családon belüli erőszak ellen, de nem történt semmi. Tavaly több mint 80 ezer bűntényt regisztráltak, melynek áldozatai gyerekek voltak! Egyetlen év alatt ez 25%-os emelkedést jelent. Most a miniszterelnök is úgy érezte, hogy meg kell szólalnia.

Abe Sinzo: a kislány szívszorító halála cselekvésre késztet 

A tízéves Mia Kurihara bátran segítségért fordult hozzánk és mi nem segítettünk! – ismerte el Japán miniszterelnöke. Aki megígérte, hogy a kormány jelentős pénzt ad egy olyan programra, melynek célja a gyermekvédelmi hálózat megjavítása. Japánban nagyon kevés gyerek születik, ezért különösen nagy figyelmet kellene fordítani a gyerekvédelemre. Csakhogy a konzervatív kormányzat eddig ezt elsősorban a családok ügyének tekintette. A tízéves kislány kínhalála talán most megindított egy olyan folyamatot, mely hatékony gyermekvédelmi rendszert hoz létre a világ harmadik gazdasági hatalmában, ahol a tradíciók következtében a gyerekek teljes mértékben szüleik jóindulatára vannak utalva. Annak ellenére, hogy egyre szaporodnak a gyerekek elleni bűncselekmények Japánban.

Képünk illusztráció

(Visited 1 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez