Rengeteg kisbaba született karácsony napján Dél-Afrikában

Több mint 200 kisbaba jött a világra karácsony napján Dél-Afrika négy tartományában. A szülések mind rendben zajlottak le. A kisbabák egészségesek és az anyukák is jól vannak.

Dél-Afrika négy tartományából érkeztek adatok arról, hogy hány kisgyermek született december 24-én. Guatengben 108, KwaZulu-Natalban 65, Limpopóban 53, míg Northan Cape tartományban 21 születést regisztráltak az egészségügyi hatóságok. A szülések döntő többsége állami és magánkórházakban történt. Az első kisbaba a Donald Frazer kórházban született. Az egészségügyi hatóságok azonban jelezték, hogy a kismamák közül sokan még tinédzser korban vannak, ami rendkívül aggasztó. Dél-Afrikában ugyanis egyre több 18 év alatti lány esik teherbe, ami komoly egészségügyi kockázatokkal jár.

Az egyik kórházban egy 17 éves lány, egy 3,7 kg-os babának adott életet. A kórház szóvivője azonban elmondta, hogy ilyen fiatalon teherbe esni rendkívül veszélyes, mivel ilyenkor nem csak a kisbaba, de az anyuka élete is veszélybe kerülhet. A szülés azonban rendben zajlott le és mind ketten jól vannak, hamarosan pedig kiengedik őket a kórházból.

A dél-afrikai orvosok azonban felhívták a figyelmet arra, hogy a jövőben többet kellene foglalkozni a biztonságos szex, illetve a különböző védekezési módszerek megismertetésével az iskolákban szerte az országban. Sok fiatal ugyanis soha nem kapott szexuális felvilágosítást és nincsenek tisztábban azzal, hogy miként kerülhető el a nem kívánt terhesség. Ennek ellenére a kórházak jelezték, hogy mindenki örömmel fogadta a kisbabák születését és külön öröm, hogy ennyién jöttek a világra karácsony napján.

(Visited 1 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez