Bíróság előtt a Miss Hitler szépségverseny győztese

Buchenwald Princess néven indult a szépségversenyen a 22 éves Alice Cutter Nagy-Britanniában. Párjával, a neonáci Mark Jones-szal korábban jártak a náci haláltáborban Németországban.

Mark Jones botrányt okozott, amikor Buchenwald kivégzőhelyén náci módra lendítette a karját. Mindketten a betiltott National Action nevű neonáci csoportocska tagjai Nagy-Britanniában. A Miss Hitler szépségversenyt nem sokkal azután tartották meg, hogy egy szélsőjobboldali férfi meggyilkolta a Munkáspárt egy parlamenti képviselőnőjét, aki a Brexit ellen kampányolt.

A terror sok irányból jöhet – hangsúlyozta a bíró. Egy szépségverseny látszólag nem politikai ügy, de ha Miss Hitlernek nevezik és a győztes a Buchenwald Princess nevet használja, akkor azt már komolyan kell venni! Különösen, hogy a szépségverseny többi résztvevője is náci haláltáborok nevét viselte. A most megkezdődött per arra mutat rá, hogy a neonáci eszmék Nagy-Britanniában is befolyásolják a fiatalok egy részét, holott a világháború idején ez az állam volt Hitler legelszántabb ellenfele.

A Brexit különösen a felszínre hozta a nacionalista és rasszista nézeteket. Megnövekedett az antiszemitizmus is Európában. Az iszlamista merényletek pedig kiváltották újra az erőszak kultuszát a szélsőjobboldalon. Ezért is tiltották be a National Action szervezetet Nagy-Britanniában, ahol most négyen állnak bíróság előtt, mert Miss Hitler szépségversenyt rendeztek az Egyesült Királyságban.

Fotó: BBC

(Visited 1 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez