Öngyilkos lett a diáklány, aki túlélte az iskolai lövöldözést

17 embert ölt meg egy kicsapott diák egy középiskolában Floridában a múlt év februárjában. Az iskola cheerleadere volt Sydney Aiello, aki az Atlantic University-n folytatta a tanulmányait. Mindenki szerette a mosolygós kedves lányt, aki azonban nem tudta feldolgozni a tragédiát.

“A lányom poszttraumatikus stresszben szenvedett. Bűntudata volt amiatt, hogy ő miért élhette túl a lövöldözést, mely 14 diáktársának és három tanárnak az életébe került. Ezért lett öngyilkos”- mondta a diáklány édesanyja a CNN tudósítójának.

A diáklány társaival együtt országos akciót indított annak érdekében, hogy szigorítsák meg a lőfegyverek használatát az Egyesült Államokban. Még a Fehér Házba is eljutottak. Trump elnököt jelentős összegekkel támogatja a National Rifle Association, mely alapvető jognak tekinti a fegyverek birtoklását. A diákoknak mégiscsak sikerült elérniük azt, hogy az USA több tagállamában szigorítsák a törvényeket, hogy a jövőben elkerülhetőek legyenek az iskolai lövöldözések az Egyesült Államokban.

(Visited 1 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez