15 éves öngyilkos merénylő végzett egy hatéves kisfiúval Egyiptomban

De nem csak vele. Összesen hét embert ölt meg a Sínai-félsziget északi részén.

Egy zsúfolt piacon robbantotta fel magát a 15 éves merénylő még tegnap. Az egyiptomi fegyveres erők négy tagja mellett három civil halt meg, egyikük egy hatéves kisfiú. A sebesültek száma 30 körül van, ők mind civilek, négy és 80 év közöttiek.

A tizenéves támadó Sheik Zuweid egyik piacán a járőröző biztonságiakat vette célba. Az egyiptomi belügy közleményt adott ki arról, hogy a merénylet után megszigorították az iskolák és a kórházak védelmét. Egyelőre egy szervezet sem jelentkezett elkövetőként.

A Sínai-félsziget északi részén nem ritkák a terrorista támadások, de civil áldozatokról ritkán érkezik hír – a célkeresztben többnyire a fegyveres erők tagjai állnak. Akik tavaly február óta tartanak nagyszabású terrorellenes akciót a térségben. Ez az után indult, hogy egy mecset elleni támadásban több mint 300-an haltak meg.

A rendőrök és a katonák több száz terroristával végeztek azóta. A Sínai-félsziget északi részén akkor váltak gyakorivá a merényletek, amikor 2013 nyarán hatalmas tüntetéssorozat után a hadsereg kiszorította a hatalomból Egyiptom első, demokratikusan megválasztott elnökét, a később magát teljhatalommal felruházó Muhammad Morszit. A legtöbb támadást az Iszlám Államhoz köthető csoportok követték el.

A fotó a tavalyi mecsetrobbantás helyszínét mutatja.

(Visited 1 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez