Eljegyezték Új-Zéland miniszterelnökét

Jacinda Ardern és élettársa, Clarke Gayford korábban már történelmet írtak, amikor a kormányfő három hónapos kislányát az ENSZ Nelson Mandela béke-csúcstalálkozójára is vitte magával.

Új-Zéland 38 éves miniszterelnökének szóvivője megerősítette a CNN-nek, hogy Jacinda Ardernt eljegyezte párja, a televíziós műsorvezető Clarke Gayford. A lánykérés a húsvéti ünnepek alatt történt, de csak most került nyilvánosságra. Januárban a kormányfő azt nyilatkozta a BBC-nek,  hogy annak ellenére, hogy feministának vallja magát, nem tudja elképzelni, hogy ő kérje meg partnere kezét. Így ebben győztek a hagyományok, melyekkel korábban bátran szembement az új-zélandi kormányfő.

A pár hat éve ismeri egymást, és van egy közös gyermekük. Jacinda Ardern elsőként a világ vezetői közül magával vitte akkor három hónapos kislányát az ENSZ béke-csúcstalálkozójára. Ő  Új-Zéland legfiatalabb miniszterelnöke, aki a christchurchi merényletek alatt bizonyította a világnak rátermettségét a vezetői pozícióra. A szörnyű tragédia után a megosztottság helyett az egységet hangsúlyozta országában, és megfogadta, hogy sosem fogja kiejteni az elkövető nevét. “Inkább azok nevét mondják ki, akiket elvesztettünk, ne azét, aki elvette az életüket. Ő egy terrorista, bűnöző, szélsőséges” – mondta a kormányfő. A szavak mellett a tettek mezejére is lépett, amikor a támadások után három nappal már intézkedett a kormánya: összeült, hogy szigorítson a fegyvertartási szabályokon.

(Visited 1 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez