Miért az új-zélandi miniszterelnök képével világították ki a világ legmagasabb épületét?

Dubaj emírje, Mohammed Bin Rásid Ál Maktúm rendelte el, hogy így legyen. Péntek este Jacinda Ardern képét láthatta mindenki a Burdzs Kalifán.

Dubaj kormányzója ezzel mondott köszönetet Új-Zéland kormányfőjének – azért az őszinte együttérzésért, melyet Jacinda Ardern tanúsított az egy héttel korábbi terrortámadások után hazája muszlim közösséggével. Az elmúlt hét péntekén legkevesebb ötven embert ölt meg gyorstüzelésű fegyverrel egy szélsőjobboldali ámokfutó Christchurch két mecsetjében.

11350932-0-image-a-26_1553314215979

Jacinta Ardernt sokan dicsérték világszerte a merénylet utáni méltóságteljes kiállásáért és részvétéért. Néhány órával a támadás után fekete kendőt öltött és látogatást tett a muszlim közösségnél, átölelte a túlélőket. Arról beszélt, hogy sokszínűséget, jóságot és részvétet képviselnek az új-zélandiak, az ország az otthona mindenkinek, aki osztozik ezekben az értékekben, menedék azoknak, akiknek arra van szükségük. És ezeket az értékeket nem tépázta meg a terrortámadás.

z_p03-China-1

A jogalkotásban is gyorsan lépett Új-Zéland. A kormány csütörtökön betiltotta a félautomata fegyverek eladását.

A kormányfő példáját nagyon sokan követték Új-Zélandon. Tegnap kétperces csenddel emlékeztek az áldozatokra, Jacinta Ardern vezetésével. A miniszterelnök az egyik érintett mecsettel, az Al Noorral szembeni parkban azt mondta: Új-Zéland együtt gyászol Önökkel. Egyek vagyunk. Közben a mecsetek körül országszerte sok ezer ember alkotott élő gyűrűt.

 

 

(Visited 1 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez