Máris két halottja van az elmúlt húsz év legnagyobb ciklonjának Indiában – videó

Fani lesújtott India partjainál, ahol több mint egymillió embert kellett kitelepíteni. A katasztrófavédelem attól tartott, hogy az erős szélvihar gyilkos hatású lesz a sűrűn lakott területeken.

Az 1,3 milliárd lakosú Indiában az elmúlt évtizedekben erős katasztrófavédelmet fejlesztettek ki, mert a természeti csapások súlyos áldozatokat követeltek a lakosságtól. Jelenleg ráadásul zajlik az országos választás, ezért politikai jelentősége is van annak, hogy a katasztrófavédelem jól vizsgázzon Indiában.

A Fani ciklonnak eddig hivatalosan két halottja van, de félő, hogy ez a szám emelkedik még, mert az időjárás-előrejelzések nagyon komoly viharokat jósoltak Indiában. Ahol a szegény lakosság jelentős része olyan viskókban húzza meg magát, melyek az erősebb szélvihar hatására teljesen megsemmisülhetnek. Így nemcsak emberéletben nagyok a veszteségek, de a szegény családoknak egy ilyen természeti katasztrófa után a nulláról kell újrakezdeniük abban az országban, ahol még mindig emberek százmilliói vegetálnak a létminimum közelében.

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez