Világpremier Londonban: itt az első hidrogénmeghajtású emeletes busz

A híres double-decker Nyugat-Londonban és a Wembley stadion környékén közlekedik majd. 20 buszt vásárolt London városa, melynek polgármestere büszkén kijelentette: mi vagyunk az a világváros, ahol a legtöbb környezetkímélő busz működik.

A hidrogénmeghajtású emeletes busz jövőre kezdi meg működését Londonban, ahol nemrég különleges környezetvédelmi zónát hoztak létre. Ha egy környezetszennyező autóbusz ebbe az övezetbe lép, akkor naponta 100 fontot kell fizetnie!

85 millió fontot költünk a buszflottánk megújítására – nyilatkozta a sajtónak Sadiq Khan. London első muzulmán polgármesterének az édesapja buszsofőr volt, aki Pakisztánból érkezett Nagy-Britanniába. A polgármester azt is hangsúlyozta, hogy zöld energia működteti a hidrogénmeghajtású buszokat. Kent grófságban szélerőművek termelik az energiát hozzájuk.  Ilyen buszok már különben közlekednek a brit fővárosban, de double-decker eddig nem volt. Jövőre már emeletes hidrogénmeghajtású busz is lesz majd Londonban.

Az Európai Unió 5 millió fonttal támogatja a hidrogénmeghajtású buszprogramot a brit fővárosban. London polgárainak a döntő többsége nem támogatja a Brexitet, nem akarja, hogy Nagy-Britannia elhagyja az Európai Uniót. A polgármester új népszavazást sürget ebben az ügyben, mert abban bízik, hogy Londonhoz hasonlóan a brit polgárok elutasítják a kilépést az Európai Unióból.

(Visited 1 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez