Rokonok voltak az elsüllyedt Hableány utasai

Erről a dél-koreai hírportál, a Chosunilbo ír.

Az este a Parlament közelében elsüllyedt városnéző hajó utasainak többsége egy dél-koreai nagycsalád tagja volt – értesült az internetes híroldal. Kéthetes kelet-európai túrán vettek részt.

Az éjszakai budapesti hajós városnézés az utóbbi időben nagyon népszerűvé vált a dél-koreaiak körében, miután több ottani szappanoperában is feltűnt a magyar főváros.

A Hableány este 10 óra előtt ütközött össze egy luxushajóval a Parlament közelében. A városnéző kishajó felborult és elsüllyedt: 33 dél-koreai turista és kétfős magyar személyzet volt a fedélzetén. Eddig hét halottat és hét túlélőt találtak, a többiek után még folyik a kutatás.

Szöulban a külügyminiszterrel az élén, kormányszintű operatív csoport megalakítását rendelte el a dél-koreai elnök. Mun Dzse In utasította kormányát, hogy a magyar hatóságokkal együttműködve tegyen meg minden lehetséges intézkedést a hajóbalesetet szenvedett dél-koreai turisták megsegítésére. Szöulból legalább 18 tisztviselőből álló csoportot küldenek Budapestre.

Hajnalban több tucat rendőr jelent meg annak a nagy dunai hajónak a fedélzetén, amely  összeütközött a szerencsétlenül járt Hableánnyal.

Fotó: MTI/Szigetváry Zsolt

(Visited 1 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez