Trump veje a Bilderberg-konferencián ismerteti béketervét

Izraelben és a szövetséges arab államokban próbálta meg elfogadtatni az új amerikai béketervet Jared Kushner, aki Trump főtanácsadója a közel-keleti ügyekben.

Az ortodox zsidó családból származó Jared Kushner kiváló kapcsolatokat ápol Izraellel, ahol jelenleg politikai válság van. Benjamin Netanjahu miniszterelnök ugyanis választási győzelme ellenére képtelen volt kormányt alakítani. Emiatt újabb választást tartanak szeptemberben Izraelben.

Jared Kushner rajta volt a meghívottak listáján Bilderbergben, ahol a világ vezető üzletemberei és politikusai találkoznak. A 130 résztvevő között ott van Henry Kissinger is. Az USA ex-külügyminisztere már 96 éves, de még mindig hallatja a szavát a fontos diplomáciai kérdésekben. Trump elnök elküldte a svájci tanácskozásra kínai ügyekkel foglalkozó főtanácsadóját is. Matthew Turpin koordinálja az USA Kína-politikáját a nemzetbiztonsági tanácsban. Washington és Peking között kiéleződött a viszony az elmúlt hetekben, amikor mindkét nagyhatalom szankciókat jelentett be a másikkal szemben.

(Visited 1 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez