Vejét küldte tényfeltáró vizitre Irakba Donald Trump

A 36 éves Jared Kushnert elkíséri az USA fegyveres erőinek vezérkari főnöke is. Joe Dunford tábornok nemrég orosz és török kollégájával egyeztette az elképzeléseit arról, hogy miképp lehet mielőbb megsemmisíteni az Iszlám Államot. Jared Kushnernek már arra a kérdésre kell választ találnia, hogy mi lesz az Iszlám Állam bukása után?

Donald Trump korábban kijelentette: veje képes a közel-keleti konfliktusok rendezésére. Jared Kushner ortodox zsidó családból származik és kiváló kapcsolatai vannak Izraellel, amelynek jelentős befolyása van Trump közel-keleti politikájára. A fiatal New York-i üzletembernek mindenesetre kiváló diplomáciai képességekre lesz szüksége, ha rendezni kívánja az évtizedek óta fennálló közel-keleti konfliktusokat.

Jared Kushner más tekintetben már bizonyította diplomáciai képességeit. Az amerikai sajtó szerint ő hozta össze Donald Trump és Hszi Csin-ping kínai elnök közelgő csúcstalálkozóját Floridában. Április 6-án és 7-én találkozik egymással a két államfő, akiknek bőven van mit megvitatniuk egymással. Donald Trump máris figyelmeztette Kínát: ha ti nem tanítjátok móresre a háborúval fenyegetőző Észak-Koreát, akkor az USA egyedül is példát statuál a világtól elzárkózó nemzeti kommunista állammal szemben.

Fotó: Jared Kushner / Wikimedia Commons

(Visited 1 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez