A Fáraó miatt csökkent az iszlámellenesség Liverpoolban

Mohamed Salah, a Liverpool csodacsatára történelmet írt, amikor első egyiptomiként gólt szerzett csapatának a BL-döntőben.

A Fáraónak becézett csatár két éve szerződött a liverpooli vörösökhöz, és azóta felfelé ível a csapat hazai és nemzetközi karrierje. A koronát erre az tette fel, hogy a Liverpool 2-0-ra legyőzte a Tottenham csapatát a BL döntőben.

Csökkenti-e egy népszerű kisebbségi hős az ellenérzéseket a kisebbség iránt? Ezt kutatta a Stanford Egyetem csapata Mohamed Salah példáján. John B. Holbein politológus professzor, a csapat vezetője Twitteren tette közzé az eredményeket.

Amióta Salah a Liverpoolt erősíti, 18,9%-kal csökkentek a muzulmánok elleni akciók. Két év alatt ez nagyon jelentős változás és ebben minden bizonnyal nagy szerepe van annak, hogy Mohamed Salah Egyiptomból érkezett és vallása szerint muzulmán – állapítja meg az amerikai professzor.

Közben Trump elnök sértően lenyilatkozott London első muzulmán polgármesteréről. Sadiq Khan egy pakisztáni buszsofőr fia és a Munkáspárt tagja. A vallások közötti párbeszéd híve. Éppúgy, mint Mohamed Salah, a csodacsatár, aki jelentősen hozzájárult ahhoz, hogy csökkenjen az ellenszenv a muzulmánokkal szemben Liverpoolban.

Fotó: Daily Express

(Visited 1 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez