Houdinit utánozta – eltűnt az indiai illuzionista

Minden idők legnagyobb, magyar származású szabadulóművészének talán legismertebb mutatványa volt az, amikor a víz alatt szabadult meg láncaitól. Ezt próbálta most egy folyóban utánozni egy indiai követője. Félő, hogy az életével fizetett érte.

Chanchal Lahiri, művésznevén Mandreke megláncolva ugrott egy csónakról a vízbe, ahol ki kellett volna bújnia a láncaiból, aztán biztonságban a felszínre úszni. A Húgli folyó partján, Nyugat-Bengálban azonban hiába vártak a nézők erre a pillanatra: a férfi eltűnt a vízben. Értesítették a rendőrséget, a kutatás elkezdődött, de nem vezetett eredményre. A búvárok egyelőre még csak nyomot sem találtak. Félő, hogy az illuzionista a folyóba veszett, addig azonban nem nyilvánítják halottnak, amíg a holttest elő nem kerül.

Egy fotós, aki beszélt a mutatvány előtt Mandrekével, azt mondja: megkérdezte tőle, miért kockáztatja az életét egy trükk kedvéért. Mire ő mosolygott és azt válaszolta: ha jól csinálom, csoda. Ha rosszul, tragédia. Szeretném, ha újra hinnének az emberek a csodákban.

Ez egyébként nem az első alkalom volt, hogy veszélyes víz alatti trükkbe vágott bele az indiai bűvész. Több mint 20 éve ugyanebbe a folyóba eresztették le egy üvegdobozban –  akkor sikerült kiszabadulnia.

(Visited 1 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez