Két öngyilkos merénylet Tuniszban – videó

Az egyik merénylő Tunézia fővárosának főutcáján robbantotta fel magát, közel a belügyminisztériumhoz. Egy rendőr meghalt, többen megsebesültek. Nem sokkal később Tunisz egyik külső kerületében volt hasonló öngyilkos iszlamista merénylet.

Tunéziában az iszlamista terroristák a turisták elriasztására törekszenek, mert így akarják meggyengíteni a demokratikus kormányzatot, melynek fő bevételi forrása épp az idegenforgalom. Korábban a legvéresebb merényleteket turista célpontok ellen követték el. A főváros Bardo múzeumában 21-en váltak az iszlamista terrorizmus áldozatává 2015-ben. Szúsza városának strandján egy iszlamista terrorista gépfegyverrel végzett 38 emberrel.

Tunéziában kezdődött meg az arab tavasz 2010-ben. A diktátor elmenekült és demokratikus választásokat tartottak. A politikai rendszer megváltozása azonban nem eredményezett jólétet. Emiatt az iszlamista szervezeteknek elég sok fiatal követőjük van Tunéziában , ahol csütörtökön két öngyilkos merényletet is elkövettek a fővárosban, Tuniszban.

Fotó: Anadolu

(Visited 1 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez