Olasz olimpikon úszó mentett meg egy fuldoklót

A szardíniai strandon a bajba jutott barátai kiáltottak segítségért, ezt hallotta meg a sportoló.

Filippo Magnini olasz világbajnok és olimpikon úszó a szardíniai Cala Sinzias strandon töltötte a vasárnapját barátnőjével, Giorgia Palmas televíziós műsorvezetővel, Cagliari északi részén. A nyugodt pihenést kétségbeesett kiáltások szakították félbe: a vízben egy ember fuldoklott. A nyugdíjba vonult sportoló nem tétlenkedett, rögtön a vízbe vetette magát, és a bajba jutott segítségére sietett – hamarabb, mint a vízi mentők. A fuldoklót a vízfelszínen tartotta, amíg megérkeztek, majd a vízi mentők vették át a mentést.

Mint később kiderült, a fuldokló férfi, Andrea Benedetto újdonsült férjével egy felfújható unikornison napozott a vízen, a hullámok és az erős szél azonban túl messze sodorták őket a parttól. A 45 éves férfi a vízbe esett, ami túl hidegnek bizonyult. Betegsége miatt nem volt képes mozgatni a lábait, így úszni sem tudott. Mikor az olimpikon odaúszott hozzájuk, még mozogni sem volt képes, így különösen nehéz volt a vízfelszínen tartani a sportoló szerint.

A vízi mentők aztán kórházba szállították a férfit, aki az életét csak annak köszönheti, hogy megmentője a közelben volt. Azt üzente, személyesen is szeretné majd megköszönni a sportolónak, hogy a segítségére sietett. A média persze már felkereste a hőst is: “Azt tettem, amit tennem kellett” – nyugtázta a sportoló a mentést.

(Visited 1 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez