Harry herceg végigment ugyanazon az aknamezőn, amin édesanyja

Az angolai területen 22 évvel ezelőtt sétált Diana hercegnő, akkor egy ikonikus fotó is készült erről.

Harry herceg Meghan hercegnével és fiával, Archie-val első közös afrikai körútján vesz részt, a Dél-Afrikai Köztársaság mellett több afrikai országot is meglátogatnak. Így Angolát is, ahol egy legendássá vált helyszínen, az egyik, részben megtisztított aknamezőn jelent meg Dirico városban, védőfelszerelésben. Látogatásának célja, hogy felhívja a figyelmet a lakosságra mai napig veszélyt jelentő aknákra.

000harry

A helyszín azért különleges, mert pontosan 22 évvel ezelőtt édesanyja, Diana hercegné is végigsétált ugyanazon az úton, szintén védőöltözetben. Akkor elkészült egy ikonikus fotó is, melynek pontos mását most Harry-ről is megcsinálták. A herceg beszédet is mondott az aknamentesítés fontosságáról.

000diana

“Az aknamezők a háború begyógyulatlan sebei. Azzal, hogy megtisztítjuk őket, segíthetünk a közösségnek békére lelni, a békével pedig jönnek majd a lehetőségek is” – mondta Harry herceg a Halo Trust által szervezett eseményen. Később egy másik aknamezőt is felkeres majd a herceg, Huambóban, ahol szintén járt az édesanyja, nem sokkal azelőtt, hogy tragikus balesetben életét vesztette Párizsban.

(Visited 1 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez