Duplán nyávog és két szájjal eszik Duo, a kétarcú macska

A kiscicát sikerült megmenteni annak ellenére, hogy anyja ellökte magától. Egy állatorvos vigyáz rá, aki örökbe fogadta.

Egy fejen két orr, két száj és négy szem: így született Duo, a kétarcú macska, aki különös külsejének köszönhetően az internet új sztárja. Egy ritka fejlődési rendellenességgel, a diprosopus-szal született kiscica sorsa bizonytalan volt, mivel anyja ellökte magától. Szerencsére jó kezekbe került és a szakszerű gondozásnak köszönhetően már elérte a négy hónapos kort.

000duot

Jótevője egy kaliforniai állatorvos, Dr. Ralph Tran, aki örökbe is fogadta a különleges háziállatot. Először ő sem gondolta, hogy a macska többet él majd pár napnál, de Duo aztán erre rácáfolt. Elmondása szerint a cica mindkét orrán lélegzik, mindkét száját használja az evésre és mindkettővel nyávog is. Életerős, vidám macska, aki csak küllemében tér el többi fajtársától. Négy szeméből kettőt viszont el kell majd távolítani, mert azok összenőttek és további komplikációkat okozhatnak. Ezen kívül viszont semmi nem gátolja meg abban, hogy hosszú, boldog élete legyen gazdájával.

(Visited 1 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez