Kétéves kisfiú lőtte le az édesanyját Amerikában

A kisfiú egy bevásárlókocsiban üldögélt, ahol az anya táskájában ott lapult az önvédelmi pisztoly. A gyerek elővette és ráfogta a mamájára, majd meghúzta a ravaszt. A 29 éves, négygyermekes nő meghalt az áruházban, Idaho államban, az USA észak-nyugati részén.

Az áldozatnak volt engedélye a fegyver tartásához – hangsúlyozta az a rendőr hadnagy, aki Hayden városában tájékoztatta az újságírókat a balesetről. Az édesanyának gondoskodnia kellett volna arról, hogy a kétéves gyerek ne juthasson hozzá a pisztolyához – hangsúlyozta. Idaho államban szabad fegyverrel menni bevásárolni, ha az áruház vagy a bolt kifejezetten nem tiltja azt.

Az Egyesült Államokban körülbelül 300 millió fegyver van magánemberek kezében, vagyis szinte minden egyes állampolgárra jut egy engedélyezett fegyver. Pisztolyból 106 milliót tart számon a rendőrség, puskából 105 milliót, vadászpuskából pedig több mint 85 milliót. Évente átlagosan 30 ezer embert ölnek meg fegyverrel az Egyesült Államok területén. A fegyvertartás ügye megosztja a közvéleményt Amerikában, ahol a lakosság körülbelül a fele-fele arányban támogatja, illetve ellenzi a fegyverek tartását. Az ilyen rémes balesetek, mint a mostani általában a fegyvertartás ellenzőinek táborát növelik, de a fegyvergyárosok jól szervezett lobbijával szemben nemigen sikerül eredményt elérni,  noha Obama elnök is támogatja a polgári fegyvertartás fokozatos megszüntetését az Egyesült Államokban.

Fotó: Euronews/Getty

(Visited 1 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez