Best of Hungary / Budapest – Ők az idén a legjobbak

A világjárvány régóta remekül működő forgatókönyveket ír felül. Így volt ez most a Best of Budapest & Hungary díjátadásával is. A szokásos nagyszabású gála helyett maradt a világháló.

“Legnagyobb sajnálatunkra a 27. Best of Budapest & Hungary Gála megrendezésére nem került sor, és az azt követő díjátadó is elmaradt. Igyekszünk a magunk módján mindent megtenni a járvány lassításának érdekében, ezért úgy határoztunk, hogy minimálisra korlátozzuk a személyes érintkezést, és erre buzdítjuk minden nyertesünket is. Az okleveleket és a minősítést jelző logót e-mailben küldjük ki” – közölte Francisck Réka Alíz, a Best of Budapest & Hungary főszerkesztője.

A Budapest Week Publishing 1993 óta minden évben megkérdezi olvasóit, üzleti partnereit, valamint a kiadó bizottságának tagjait arról, hogy kit tartanak a hazai vendéglátó-, szálloda- és más szolgáltatói szféra legjobbjainak. Idén is elindult az online közönségszavazás: 15.107 voks  érkezett, és az összesítést követően a kiadó végül 353 szolgáltatónak ítélt díjat 2019-es teljesítményükért.

Az idén 45 kategóriában versenyeztek a szolgáltatók, így összesen 45 kategóriagyőztest is hirdettek: ők a legjobbak közt az elsők.

„2019 sok tekintetben a legek éve volt, az idegenforgalomra és vendéglátásra építő vállalkozások többsége sikeres évet zárhatott. 2020 is egyértelműen a legek éve lesz, de teljesen más tekintetben. Bízunk benne, hogy a szakma a járvány elmúltával fel tud majd állni, össze tudja szedni magát, illetve, ha szükséges, sikeresen adaptálódik az új körülményekhez. Ehhez kívánunk sok türelmet, kitartást és „erőt, egészséget!” – közölte Freed Péter kiadó.

Az idén 17 remek szakembernek ítélt a szakmai zsűri különdíjat, egyvalaki pedig különleges elismerésben részesült. Jövőre az idei különdíjasokból áll majd a zsűri.

ÉLETMŰDÍJ: Meskál Tibor, aki egész karrierjét luxusszállodákban töltötte és személye a budapesti Corinthia szállóban már-már fogalom.

AZ ÉV BUDAPESTI SZÁLLODÁSAI: Sameer Hamdan és Zuhair Awad, a Mellow Mood Hotels tulajdonosai, a magyar szállodaipar karakteres és lendületes párosa, a Párisi Udvar Hotel Budapest üzemeltetői

AZ ÉV VIDÉKI SZÁLLODÁSA: Poncsák Pál, az Avalon Resort & SPA szállodaigazgatója, azért, amit Miskolc idegenforgalmáért tett

AZ ÉV GASZTROVÁLLALKOZÓJA: Pintér Máté, a Barside koktélbár, a Cupákos, a Raqpart és újabban a Felix ötletgazdája és stratégiai vezetője

AZ ÉV BUDAPESTI ÉTTERMESEI: Csongrádi Csaba, Giczi Andor és Nagy Szabolcs, akik egy pincében, a bulinegyed közepén hozták létre Budapest legjobb kisvendéglőjét, a Fricska Gastropubot

AZ ÉV VIDÉKI ÉTTERMESE: Ásványi Rita, az Almalomb Kulináris Kitérő és Találkozóhely tulajdonosa, aki elérte, hogy Hosszúhetény sokak számára egyet jelentsen a kulturális és kulináris feltöltődéssel

AZ ÉV SÉFJE: Veres István, a tavaly Michelin csillagot szerző Babel Budapest tehetséges séfje, a Bocuse d’Or magyar döntőjének legújabb nyertese.

AZ ÉV EXECUTIVE SÉFJE: Roland Holzer, a Kempinski Hotel Corvinus Budapest főszakácsa, aki a Ten Roomsban tartott rendezvények és a The Kitchen Caters által kiszolgált események cateringjéért is felel.

AZ ÉV CUKRÁSZA: Menyhárt Attila, a Four Seasons Hotel Gresham Palace főcukrásza, aki olyan gusztusosan ötvözte a macaront és a mille feuille-t, hogy azzal az első magyar cukrászként bekerült a So Good magazinba.

AZ ÉV PÉKJE: Kovács Bea, aki néha énekel a kenyereinek, ami nem csoda, hiszen karvezető. Kisapátiban, a Búzalelke pékségben csodás kenyerek sülnek így.

AZ ÉV GASZTRO-VIDEÓSA: Terei Miklós, a Standról készült zseniális kisfilm operatőre, rendezője és vágója, aki állandó kísérője a Bocuse d’Or hazai versenyzőinek és minden valamire való gasztrorendezvénynek

AZ ÉV GASZTRO-SHOWMANJE: Lakatos Márk, az igencsak sokoldalú vendéglátós-stylist és szakácskönyv-szerző gasztro-arc

AZ ÉV GASZTROBORÁSZA: Mérész Sándor az Etyeki Kúriától, aki véletlenül lett borász. Mindazonáltal aki kóstolt az utóbbi évtizedben Etyeki Kúria bort, erre csak annyit mond: véletlenek márpedig nincsenek!

AZ ÉV SOMMELLIER-JE: Evans Viktória, aki 2019. januárja óta a Caviar&Bull étteremcsoport teljes bor- és italkínálatáért felel mind a hat étteremben, Máltán és Budapesten.

KÜLÖNLEGES ELISMERÉS A VENDÉGLÁTÁS TERÜLETÉN FELMUTATOTT TELJESÍTMÉNYÉRT:  Herczeg Ágnes, az első magyar női Master of Wine aspiráns, borstratégiai tanácsadó, borbíró és oktató, nemzetközi borszakértő, a borszakma egyik legígéretesebb szakértője, aki 2019-ben elnyerte a WSET és az IWSC ’Future 50’ nemzetközi díjat.

(Visited 1 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez