Koronavírus: robotok veszik át a diplomát a végzősök helyett Japánban

Japánban már azt is tudják, hogyan rendezzenek olyan diplomaosztót, amelyen úgy tud részt venni mindenki, hogy közben ki sem mozdul otthonról.

A nyilvános eseményeket – köztük a diplomaosztókat is – sorra mondják le szerte a világon a koronavírus-járvány miatt. Japánban mégis találtak megoldást arra, hogy ne maradjon ki ez a fontos pillanat a diákok életéből: a Business Breakthrough Egyetem hallgatói anélkül vehetik át diplomáikat, hogy fizikailag jelen lennének a ceremónián. Helyettük egy robotnak nyújtják át a végzettséget igazoló dokumentumot, amit maguk a diákok irányítanak otthonról. Így ha csak virtuálisan is, de jelen lehetnek saját diplomaosztójukon.

000robot

A BBT Egyetem ceremóniáján az ANA Holdings speciális kijelzőkkel és karokkal ellátott robotjait használják. A kijelzőn az intézmény vezetője személyesen tud gratulálni, egy webkamera segítségével ugyanis a friss diplomások arca is megjelenik a roboton.

000robot2

Az ünnepélyesség kedvéért még talárt is kaptak a gépek, hogy minél valósághűbb legyen az esemény. A család és barátok a Zoom nevű programmal nézhetik végig szeretteik fontos pillanatát, majd otthon meg is tarthatják az ünnepi vacsorát a frissen végzett tiszteletére. Koronavírus ide vagy oda, a technológia most is talált megoldást a problémára.

(Visited 1 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez