Mesterséges igen – robotok házasodtak össze Japánban

A múlt héten Amerikában legalizálták a homoszexuálisok házasságát. Eközben Japán egészen különleges pároknak adott lehetőséget szerelmük kibontakozására. Megtartották az első robotesküvőt. Két japán robot kimondta az igent.

Íme egy fotó a boldog párról.

couple

Mielőtt bárki embernek nézné a képen látható menyasszonyt, megnyugtatok mindenkit, hogy teljesen mechanikus aráról van szó.

Frois, a vőlegény, aki még a szó szerint robosztus, 80-as évekbeli karosszériával bír, vette el a gyönyörű, modern, emberi külsővel bíró robotot, aki ráadásul a híres énekes sztár, Yukirin, azaz Kasivagi Juki robotváltozata. Frois felesége tehát pont úgy néz ki, mint az AKB48 csapat egyik legnépszerűbb tagja. Nem lehet oka panaszra.

A házassági ceremónia a szokásos módon zajlott: a menyasszonyt betolták a folyosóról az oltárhoz, ahol a vőlegény várta. Volt torta, tiszteletét tette több robotkolléga és haver, akik  mind együtt szórakoztak. A boldogító igent végül kimondták, és a csók is megvolt (emberi segítséggel).

Az igazán szokatlan rendezvény mögött a Maywa Denki nevű cég áll, amely elektronikus játékokat, hangszereket és mindenféle elekronikus furcsaságot gyárt. Az esküvőre korlátozott volt a belépés. Akiknek szerencséjük volt, és tudtak jegyet venni erre az egyszeri eseményre, azok tanúi lehettek egy talán örökké tartó frigy kezdetének. Sok vita nem várható a házasságban, az biztos. Amíg mások nem követik példájukat, Frois és Yukirin házassága nem csak az első, de az egyetlen robotházasság marad.

Nem meglepő módon a házasság nem hivatalos, csupán remek reklám a cégnek, és meglepő történet nekünk. Mindenesetre sok boldogságot!

(Visited 2 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez