Készül az igazi Transformer Tokióban

Nemrégiben két tokiói székhelyű cég bejelentette, hogy közösen kezdtek el fejleszteni átalakítható, alakváltó robotokat. Ezek a robotok humanoid alakból autóvá változnak.

Az Asratec Corp. és a Brave Robotics fejleszti az új robotokat, melyek a Transformers című japán sorozat mintájára készülnek, vagyis autóból humanoiddá változnak, és vissza. A J-deite Ride névre keresztelt fejlesztést 2017-re tervezik bemutatni.

A fejlesztők szerint a robot képes lesz két lábon járni, amikor humanoid módban van, autó formában pedig elérheti a 60 kilométer per órás sebességet is. Ha éppen ember alakban van, magassága eléri a 3,5 métert, autóként pedig 3,8 méter hosszú lesz. A Japan Times cikke szerint az átalakulás mindössze 10 másodpercet igényel majd.

Az Asratec, mely a SoftBank leányvállalata, és amely a V-Sido szoftvert fejleszti a robot irányításához, nem tervezi a J-deite Ride kereskedelmi forgalmazását.

A Transformers-szerű robot fejlesztése része annak a J-deite Projektnek, amit tavaly azért indítottak, hogy megvizsgálják a jövő robottechnológiáit. Úgy tűnik, az ilyen fejlesztésekben egyre többet foglalkoznak átalakítható robotokkal.

A projektért felelős csapat egyébként már épített egy 1,3 méter magas robotot, mely autóvá képes alakulni.

(Visited 2 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez