Ne hisztizz, mert börtönbe mész!

A történelem mellett a hisztéria is az élet nagy tanítómestere, tartják egyes klasszika-filológusok. A Korean Air vezérigazgatójának 40 éves lánya is tudja már ezt, és az a légiutas-kísérő is, akit a makadámdió nem megfelelő szervírozása miatt rúgtak ki.

A világ legfinomabb diójával akarta magát kényeztetni Cho Hyun-ah a Korean Air New York-Szöul járatán. A fő stewardess, Park Chang-jin azonnal teljesítette is a parancsot, és egy kis tasakban szervírozta a makadámdiót. A légitársaság vezérigazgatójának lánya azonban nem bírta elviselni, hogy nem tálcán kapta meg a csemegét.

Az arcátlan alkalmazottat térdre kényszerítette, és követelte, hogy kérjen bocsánatot, majd egy mappával kezdte ütlegelni. Mivel a testi fenyítést nem találta kielégítő büntetésnek, visszafordíttatta a járatot és kirúgatta a stewardesst.

Bár Cho már bocsánatot kért, a dél-koreai hatóságok tegnap őrizetbe vették a légiközlekedés biztonsági előírásainak megsértése és a legénység munkájának hátráltatása miatt. Hogy pontosan milyen büntetésre számíthat, arról nem számolt be a BBC. Dél-Korea közlekedési minisztere viszont már kijelentette, hogy figyelmeztető intézkedéseket vezetne be a légitársasággal szemben az incidens miatt.

Egyelőre ott tart az ügy, hogy a hisztérikus Chót felfüggesztették a Korean Air-nél betöltött vezetői posztjáról, a légiutas-kísérőt visszavették, a vezérigazgató apa pedig bocsánatot kért lánya „hülye viselkedése” miatt. A példátlan eset azt a kérdést is felveti Dél-Koreában, hogy mennyire kivételeznek az ország jelentős családjainak gyermekeivel.

Kép: Cho Hyan-ah-t házi őrizetbe veszik Szöulban, 2014.12.30. (Europress/AFP)

(Visited 2 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez