Botrányos képek kínai és dél-koreai kórházakból

Az ember szeretné azt gondolni, hogy ha kórházba kerül és megműtik, akkor az orvosok mindent megtesznek érte, de minimum komolyan veszik a helyzetet. Nemrégiben felháborító képek kerültek nyilvánosságra, melyeket orvosok és ápolók készítettek, miközben a műtőasztalon feküdt a betegük.

A műtőben biztosan helyük van kötszereknek, szikének, tűnek, és egyéb orvosi eszközöknek, de talán kevésbé az okostelefonoknak. Az alábbi fotók azonban arról árulkodnak, hogy kínai és dél-koreai kórházakban ez mégis megszokott dolog. A képek csak nemrég kerültek nyilvánosságra, de máris óriási felháborodást keltettek.

Talán megnyugtatóak is lehetnének ezek a fotók, ha sikeres műtét után készültek volna, de legtöbbjük arról árulkodik, hogy a páciens még nem esett át a megpróbáltatásokon.

Miután kikerültek a képek, a kínai Fengcseng Kórház igazgató-helyettesét kirúgták, és izmos bírságot is kiszabtak rá. A kórház igazgatója, a képek állítólagos készítője háromhavi fizetésétől esett el – a Shanghai Daily szerint.

Nem sokkal a kínai kórház képeinek megjelenése után kiderült: máshol is van ilyen. Születésnapi bulit tartó, viháncoló, pózolgató, játszadozó orvosi személyzetről láttak napvilágot fotók Dél-Korea egyik klinikájáról. A képek nem akárhonnan, hanem a jómódú Gangnam kerületből származnak. Felvetődik a kérdés, hogy vajon mi folyik a több millió dolláros iparágban? A képek minden esetben arról árulkodnak, hogy az orvosi személyzet nem veszi komolyan a pácienseket, és nem figyel kellőképpen a betegekre.

A klinika állítólag bocsánatot kért, a személyzet ellen nyomozás folyik, amely felfüggesztéssel is végződhet.

A kínai kórházból:
020141222002933

A dél-koreai kórházból (katt a nagyításhoz):

facestuff2faketits group-selfieparty

(Visited 1 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez