Szibériai modellek hódítják meg a világot

Nemcsak a közönség, de maga a divatipar is unja már az uralkodó szépségideált. A változás az egzotikusnak számító Szibériából érkezhet.

Valójában nem új keletű az orosz szépségek népszerűsége a világban, újabban azonban kifejezetten szibériai modellekkel is dolgoznak a londoni kifutókon, a new yorki reklámpiacon és a nemzetközi magazinoknál.

Tulajdonképpen szibériai nők alkotják a modellek legújabb generációját. A burjátföldi Maria Santanova Kínát hódította meg, az ottani Nescafe Gold és más vezető márkák reklámarca lett. A jakutföldi Polina Protodjakonova a brit Vivienne Westwooddal kötött szerződést. Oroszország idei szépe, Tatyjana Baitova pedig Nyugat-Szibériából származik. A leghíresebb persze a dél-uráli Irina Shayk, aki nemcsak nemzetközi szupermodellként, de Cristiano Ronaldo barátnőjeként is tündököl.

Szakértők egyáltalán nem csodálkoznak a szibériai lányok sikerén. Ezen a területen ugyanis hosszú évszázadok óta keverednek a különböző népek, újabb és újabb szokatlan szépséget adva így a világnak.

Anthony Gordon, a Premier Model Management nemzetközi modellügynökség vezetője is lelkesen beszél Szibéria kincseiről. Az 1981-ben alapított ügynökség olyan modelleket indított útnak, mint Cindy Crawford, Claudia Schiffer, Naomi Campbell, vagy Linda Evangelista. Egyik képviselőjük egészen Novoszibirszkig utazott tavaly, hogy kiválassza a New Faces verseny döntőseit.

A rendkívüli szépség ellenére, nem mindig fogadja olyan kitörő örömmel a szibériaiakat az orosz közönség, mint a nemzetközi. A tavalyi Miss Russia győztesét, a Kemerovóból származó Elmira Abdrazakovát például annyi bántás érte, hogy végül blokkolta internetes oldalait. „Nem lehet Oroszország arca egy cigány csaj” – idézte a tatár gyökerekkel rendelkező nő elleni egyik kritikát a The Siberian Times.

Kép: Irina Shayk (Europress/AFP)

(Visited 1 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez