Hóban, jégben edzenek a dél-koreai katonák

Mintegy 200 dél-koreai katona vesz részt a tíznapos fárasztó, téli kiképzésben. Ők a különleges erők, akiknek a legszélsőségesebb helyzetre is fel kell készülniük.

Az állandó észak-koreai fenyegetésekkel szembeni védelemért a dél-koreai hadsereg különleges erői (SWC) felelnek az országban. Nekik készen kell állniuk mindenféle katonai műveletre. Az SWC katonái gyakran szorosan együttműködnek az USA zöldsapkásaival, és módszereik közé tartozik a gerilla-hadviselés is a terrorizmus elleni küzdelemben.

Az SWC tagjainak minden éven részt kell venniük egy téli hadviselési képzésen, Szöultól keletre a hegyekben. Ott általában nagyon hidegben, olykor mínusz 22 fokban, mély hóban folyik a felkészülés. A gyakorlati képzésben a katonák félmeztelenül futnak és végeznek testerősítő gyakorlatokat. A cél az, hogy hozzászokjanak mindenféle extrém környezethez és körülményhez.

South Korean Special Forces Participate In Winter Training Exercises

A látszólag bizarr képzési mód egyfajta mentális és fizikai szívóssági teszt a katonáknál. Akiknek komoly szintet kell elérniük a harcművészetekben is, és kiváló lövészekké kell válniuk, különösen a fegyverrel a kézben végzett taktikai síelés során.

South Korean Special Forces Participate In Winter Training Exercises

 

Az SWC egyébként hét különleges csapatból áll, plusz egy nyolcadik, különleges küldetésekre specializálódott zászlóaljból. Minden tagja önkéntesként jelentkezik, ezután döntenek arról, hogy beléphet e a különleges erőkbe.

461160670 461160624

(Fotó:GettyImages)

(Visited 1 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez