Drámai vég a francia túszdrámákban

Két túszdráma, hét halott, három sebesült kommandós. A francia rendőrök megölték a Charlie Hebdo szatirikus hetilap szerkesztőségében vérfürdőt rendező testvérpárt és végeztek azzal a túszejtővel is, aki Párizs egyik kóser boltjában barikádozta el magát, miután csütörtökön megölt egy rendőrnőt a francia fővárosban.

A szatirikus hetilap szerkesztőségében 12 embert lemészároló Kouchi testvéreket komoly hajsza után Dammartin-en-Goële-ben, egy nyomda épületében vették körbe a rendőrök. A fivérek a jelek szerint semmilyen hajlandóságot nem mutattak a tárgyalásokra, felkészültek a halálra, ráadásul egy túszt is ejtettek. A rendőrök akkor lőtték le őket, amikor fegyverrel a kezükben megpróbáltak kitörni az épületből. A túsz sértetlenül kiszabadult.

Közben egy másik túszdráma is zajlott a párizsi Porte de Vincennes-nél, egy kóser boltban. Ott az a férfi ejtett túszokat, aki csütörtökön meggyilkolt egy francia rendőrnőt. A két ügy közötti kapcsolatot még vizsgálja a rendőrség, az eddig érkezett hírek ellentmondásosak. Ami biztos: a túszejtőt a rendőrök megölték, de négy fogoly is meghalt, valószínűleg a támadó lőtte le őket, amikor betört a boltba. A többi túsz kiszabadult, azt egyelőre nem tudni, hogy pontosan mennyien voltak. Egyes források szerint néhányan közülük megsebesültek. A két akcióban három kommandós is megsérült.

(Visited 1 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez