Luc Besson a megértésről és a befogadásról

250 euróba kerül egy Kalasnyikov gépkarabély, de egy töltőtoll csak 3 euróba- hívja fel a muzulmán fiatalok figyelmét Luc Besson, a neves francia filmrendező, aki nyílt levelet intézett a muzulmán fiatalokhoz a párizsi merényletek kapcsán.

A muzulmán fiatalok több mint 50%-a munkanélküli a külvárosokban, óriási tehát a frusztráció- hangsúlyozza Luc Besson. Sokan lenézik és előítéletekkel fogadják a muzulmán fiatalokat egy olyan társadalomban, melyet a profit irányít. Ezt a frusztrációt használják ki egyes mecsetek fanatikus prédikátorai. De ez nekik biznisz- figyelmezteti a muzulmán fiatalokat a francia filmrendező. A terror sohasem győzhet!
A muzulmán fiataloknak Kalasnyikov helyett ceruzát vagy töltőtollat kellene ragadniuk! Be kell illeszkedniük a társadalomba, melynek erőfeszítéseket kell tennie ezért- hangsúlyozza nyílt levelében Luc Besson, aki egyidőben tette közzé nézeteit a modern Franciaország legnagyobb tüntetésével, melyet a terrorizmus ellen tartottak meg Párizsban- több mint kétmillió résztvevővel.

Fotó: Europress/AFP

(Visited 1 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez