Milyen titkokat tudhat az ex CIA főnök szeretője?

David Petraeus tábornok, a CIA egykori vezetője, azért volt kénytelen távozni posztjáról, mert kiderült: az emlékiratait író hölgy egyben a szeretője is. Most az FBI azt állítja: a hölgy túl sokat tud, mert a tábornok fecsegett a hálószobában.

David Petraeus tábornok tagad. Közölte az igazságügyi minisztériummal: nem köt vádalkut, mert nem adott ki államtitkokat a szeretőjének. Az FBI szerint viszont igen. Eric Holder igazságügyi miniszternek kell döntenie. Aki most kapott egy levelet John McCaine szenátortól. A republikánus szenátor, aki maga is háborús hős, emlékezteti arra az igazságügyi minisztert, hogy David Petraeus tábornok is az amerikai hadsereg egyik legszebben dekorált tisztje volt, mielőtt a CIA főnöke lett volna. Parancsnok volt Afganisztánban és Irakban, vagyis mindig az első vonalban harcolt. A szenátor arra kéri az igazságügyi minisztert, hogy vegye ezt figyelembe a döntése során.
Az USA afganisztáni főparancsnokainak nincs szerencséjük a sajtóval. Petraeus tábornok az emlékiratait író újságírónő miatt veszítette el az állását a CIA-nál, és került pácba az FBI-nál. Egy másik afganisztáni főparancsnok úgy nyilatkozott a sajtónak, hogy Washingtonban a főnököknek halvány fogalmuk sincs a helyzetről és a civil politikusok képtelenek egy komoly hadjárat irányítására. Ezek után Obama elnök nem tehetett mást, minthogy leváltotta, hiszen a tábornok megkérdőjelezte azt, hogy választott politikusok irányítsák a hadsereget. Az USA hadserege mindenesetre kivonult mind Irakból, mind pedig Afganisztánból – meglehetősen kaotikus helyzetet hagyva maga után. Petreaus tábornok állítólag azon a véleményen volt, hogy ezeket a háborúkat /Irak és Afganisztán / nem lehet megnyerni. Lehet, hogy ezt a titkot osztotta meg az emlékiratait író újságírónővel, aki egyben a szeretője is volt?

Fotó: Europress/AFP

(Visited 1 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez