Öt kísértetjárta hely Indiában

Az emberek nagyon régóta dolgoznak azon, hogy kiderítsék, létezik-e a természetfeletti, vannak-e kísértetek, halottaink vajon velünk élnek-e? Míg a tudomány tagadja, rengetegen hisznek bennük, mert azt mondják: tapasztalták létezésüket. Vannak olyan helyek, amelyektől valamiért kiráz minket a hideg. Indiában leggyakrabban ötöt említenek.

Bhangarh Fort – Alwar

Bhangarh_Fort_1

Ha valaki misztikus legendák és történetek színhelyeire kíváncsi, az első a Bhangarh Fort lehet Indiában, amit az egyik legrémisztőbb elhagyott helynek tartanak az országban. Úgy tartják, hogy megátkozta egy mágus. Talán eme átoknak köszönhető, hogy a környék házai végül összeomlottak. Talán az sem véletlen, hogy a területre a belépést napnyugta után a törvény szigorúan tiltja.

Shaniwarwada Fort, Pune

Shaniwarwada_gate

A Shaniwarwada erődnek szintén különös története van. Míg napközben méltóságteljesen terül elénk látványa, amikor éjszaka és telihold van, Narayanrao Peshwa, a gyermek-király sírása visszhangzik a falak között, akit 13 évesen gyilkoltak meg ezen a helyen.

Ramoji Film City, Hyderabad

Ramoji_Film_City

Ha ön rajongója a Bollywoodi filmeknek, ez a hely érdekelni fogja. A Ramoji Film City az egyik legnagyobb filmgyártó komplexum Indiában, mely ugyanakkor szórakoztató központ, és turisztikai célpont is. Az egész létesítmény azonban háborús helyszínen terül el, így rég elhunyt katonák szelleme kísért a környéken. Az ott dolgozók szerint számtalanszor tapasztalak már természetfeletti jelenségeket, történeteiket pedig rendszerint továbbadják. Ezek a rejtélyek szintén hozzájárultak a filmváros hírnevéhez.

Fortune Savoy, Mussoorie

savoy

Egy rémisztő történet lengi körül a Fortune Savoy nevű hotelt. A történet szerint ezen a helyen egy titokzatos, végzetes baleset történt. 1910-ben egy vendéget, Lady Gernet Orme-t holtan találták egy gyógyszeres üvegnek álcázott méregfiola társaságában. Egy hónappal később a hölgy orvosát is holtan találták meg. Az ügy megoldatlan maradt, a helyiek szerint pedig Lady Orme szelleme azóta is a folyosókon kísért. A vendégek szerint egy suttogó női hangot lehet hallani.

Agrasen Ki Baoli, New Delhi

Agrasen_ki_Baoli

Persze kísérteties dolgok nem csak szállodákban és erődökben fordulnak elő. Egy kút, illetve akna csábítja magához áldozatait Indiában. Úgy vélik, hogy emberek tucatját szippantotta már be a különös kút fekete vizű mélyébe. Senki sem tudja, eddig hány ember esett áldozatul, de a látogatók rendszerint azt érzik, mintha egy sötét árny lapulna meg mögötte. A helyiek úgy vélik, hogyha valaki sötétedés után erre jár, maga is átkozott lesz.

Persze sokan vannak, akik a „hiszem, ha látom” elvet vallják, őket arra kérjük, írják meg élményeiket nekünk, ha indiai útjukon elvetődnek az öt hátborzongató helyszín valamelyikére.

(Visited 1 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez