Az “antiterrorista szakértő”, aki színmuszlim várossá változtatta Birmingham-et

Nem csak mi tudnánk néha felsikítani a képernyőn megjelenő ilyen-olyan “szakértőktől”. A britek is. Ezúttal Amerika egyik legnagyobb hírtelevíziójának, a Fox News-nak a vendégétől. Steve Emerson, aki terrorügyekben tartja profinak magát, és erre szervezetet is alapított, azt állította: Birmingham teljesen muszlim város, nem muszlimok oda be sem teszik a lábukat. Az internet válasza kegyetlen volt.

 

A szakértő egyenesen odáig ment, hogy azt mondta: nem is engednék be a nem muszlimokat a városba. A téma persze a francia terrortámadások voltak.

“Nagy-Britanniában nem csak olyan zónák vannak, ahova nem mennek a nem muszlimok… vannak bizonyos városok, mint Birmingham is, amelyek teljességgel muszlimok, és zárva vannak mások előtt”.

Birmingham lakóit kicsit meglepte a magát szakértőnek valló férfiú. Tapasztalataik és a városi tanács statisztikái szerint ugyanis alig ötödük, pontosan 21,8 százalékuk az iszlám követője. 40 százalékuk kereszténynek vallja magát, és van egy rakás gót tinédzser is.  Az eddigi hírek szerint ők szabadon utazhatnak keresztül-kasul a városon – írja, némileg pikirten, a buzzfied.

A szakszerű megállapításra szinte azonnal megszületett az internetes válasz. Létrejött a #FoxNewsFacts, amelyből kitűnik, hogy Birmingham – valóban színtiszta muszlim város. A kiposztolt fotókon “bizonyítékok” vannak az állításra. A helyi távközlési tornyot a maga 152 méterével a város legmagasabb minaretjeként ábrázolják, a renoválás miatt letakart házakat annak alátámasztására, hogy ott még az épületek is burkát viselnek, a mekkai nagymecsetről kitett fotó alatt pedig az áll, hogy ez itt az Aston Villa-Birmingham meccsről készült kép. Egy szakállas focistát azokkal a szavakkal mutatnak be, hogy veszélyes fanatikusok irányítják a sportot a városban, a kispadon fején pléddel ülő Andrey Arshavinról pedig azt írják, hogy az egyre erősebb muszlim nyomásra fátylat kellett öltenie. Mint ahogy a fejkendős uralkodónak, II. Erzsébetnek is. De van még jónéhány, szellemes ötlet.

bircím

bir1

bir2

bir3

bir4

A brit Independent szerint nem ez az első eset, hogy az amerikai szakértő, aki hat könyv mellett egy dokumentumfilmet is készített, A dzsihád Amerikában címen,  félreértelmez dolgokat. Vannak, akik csak “félretájékoztatás-szakértőnek” nevezik, például a liberális Centre for American Progress csoportnál. Steve Emerson most kénytelen volt bocsánatot kérni Birmingham lakóitól, és pénzadományt is ígért a brit város kórházának.

Fotó: Twitter

(Visited 1 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez