Elítéltek egy apát, mert férjhez akarta adni 11 éves kislányát

Elefántcsontparton példát akarnak statuálni ezzel az ítélettel, mert minden harmadik lány 18 éves kora előtt megy férjhez- gyakran egyáltalán nem a saját akaratából. A gyerek menyasszonyok nagyon fiatalon válnak anyává, ennek pedig nagyon sok egészségügyi kockázata van.

Ötször annyi 18 év alatti anya hal bele a szülésbe Elefántcsontparton mint az idősebb nők, akiknek a szervezete már alkalmas a gyerek világra hozására. A gyerekkorban férjhez adott lányok olykor három gyermeket is szülnek 18 éves koruk előtt. Emiatt károsodhat a szülőcsatorna és felléphet az inkontinencia. Ráadásul ördögi kör keletkezik: a fiatalon szülő anyák lányai is igen gyakran gyerekkorban mennek férjhez és szülnek gyereket. A gyerek menyasszonyokat gyakran náluk kétszer háromszor idősebb férfiakhoz kényszerítik, emiatt megutálják a szexet egy életre.
A gyerek menyasszonyok egész élete is megváltozik: kiveszik őket az iskolából, így semmilyen szakképzettséget sem szerezhetnek. Teljesen ki lesznek szolgáltatva a férjnek. Ma már mind több gyerek menyasszony szökik meg a kényszer házasság elől. Nem akarnak kimaradni az iskolából és nem akarnak együtt élni egy jóval idősebb férfivel, akit alig ismernek. A kormányzat elvben támogatja a lányok önállósulási törekvéseit, de a tradíció nagy úr Elefántcsontparton, ahol a menyasszonyok egyharmada 18 év alatti miközben a vőlegény gyakran kétszer olyan idős mint ő.

Fotó: Europress/AFP

(Visited 2 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez